Sabtu, 22 Disember 2012

Hebatnya Perancangan Allah SWT berbanding Ramalan manusia

Aku pernah menulis tentang Kiamat ketika Mengucapkan "Selamat Menyambut Tahun Baru 2012" setahun yang lalu.

Sebahagian dari tulisan aku itu ialah petikan berikut:

"Bangsa Maya sangat memperhatikan ilmu kaji bintang, baik di dalam maupun di luar bangunan milik mereka terdapat angka yang berhubungan dengan hukum peredaran benda di langit. Selain jumlah  tangga, pada 4 bahagian piramid yang mereka cipta, masing-masing terdapat 52 buah relief 4 sudut, menandakan satu abad bangsa Maya adalah 52 tahun.

Walaupun secanggih manapun Suku Kaum Maya ini, apa yang ditafsirkan mereka hanyalah RAMALAN. Kuasa Allah yang menentukan segala2nya. "

Kini ternyata, 21/12/2012 berlalu tanpa ada apa2 impak berlakunya Kiamat.

Hakikatnya, aku pun tak percaya dengan ramalan kaum Maya itu. Maka aku biarkan artikel yang aku tulis itu berlalu sehingga selepas tarikh 21/12/2012.

Aku terlalu yakin dengan perancangan Allah SWT dan amat percaya dengan hadith Rasullullah SAW.

Menurut Rasullullah SAW, Kiamat tidak akan berlaku sehingga muncul tanda2 besar seperti :-

1.  Turunnya Dajjal ke Dunia.
 
Dajjal adalah makluk prosak akidah yang paling besar.  Dia mengaku dirinya tuhan. Dalam tempoh masa 40 (hari/bulan/tahun???)  Dajjal akan membawa fitnah yang amat besar.   Dari Jabir bin Abdullah, katanya Rasulullah s.a.w bersabda: “Dajjal muncul pada waktu orang tidak berpegang kepada agama dan jahil tentang agama. Pada zaman Dajjal ada empat puluh hari, yang mana satu hari terasa bagaikan setahun, ada satu hari yang terasa bagaikan sebulan, ada satu hari yang terasa satu minggu, kemudian hari-hari berikutnya seperti hari biasa.”

Ini bermaksud, Dajjal yang bermata satu ini boleh menghentikan peredaran bumi, menahan peredaran matahari dan memanjangkan waktu siang hari hingga setahun. Beliau boleh menghidupkan orang yang mati. Semuanya dilakukan dengan bantuan Syaitan. Hampir seluruh penduduk dunia akan percaya kepada fitnahnya kecuali mereka yang sekurang2nya menghafal dan beramal dengan 10 ayat pertama surah al kahfi... iaitu bermula dari  Alhamdulillahillazi......hingga.....Min Amrina Rashada. Dan 10 ayat terakhir surah Al kahfi.. bermula dari Allazinakanat........hingga..... Bingibadati Rabbihi Ahada.


2. Turunnya Imam Mahadi & Nabi Isa AS.

Imam Mahadi akan turun sebagai pemimpin muda dari Timur dan dikala berusia 40 tahun beliau dilantik sebagai Pemimpin Besar yang memperbetulkan keadaan.

Kemudian, Nabi Isa AS pula akan turun kebumi untuk menghapuskan Dajjal & Kemungkaran yang dibawanya. Mengikut sebuah hadis sohih, Nabi Isa akan turun sebaik saja Tasik Besar iaitu Tasik Galilee yang terletak di persekitaran Bukit Golan diantara sempadan Israel dan Syria itu kering kontang airnya. Tasik ini amat luas dan juga dikenali sebagai Laut Galilee. Mengikut kajian yang telah dilakukan, air di Tasik Galilee ini menyusut dengan lajunya setiap hari. Israel telah meminta bantuan Bangsa2 Bersatu untuk mengatasi masalah Tasik yang sedang mengering ini. Berdasarkan kadar susutan paras air masa kini Tasik Galilee dijangka kering dalam 40 tahun lagi iaitu sekitar tahun 2053. Pakar2 saintis barat pun telah membuat kajian dan tontonlah video dibawah untuk penjelasan selanjutnya.


Maka ramalan kaum Maya ternyata meleset dan sebaliknya dunia masih ada dalam tempoh 40 tahun saja lagi sebelum timbulnya Tanda2 besar berlaku Kiamat.

Wallahualam.